Çalışma İzni

Çalışma İzni

Çalışma İzni

Her ülkede olduğu gibi yabancı birinin çalışabilmesi için çalışma iznini (work permit) alması gerekmektedir. Çalışma vizesi ile aynı değildir. Çalışma vizesini Tayland dışındaki konsolosluklardan alabiliyorsunuz fakat çalışma iznini Tayland Hükümeti gerekli incelemeleri yaptıktan sonra uygun bulması durumunda vermektedir. Çalışma izni almak için gerekli evraklar ve bilgiler aşağıda bulunmaktadır.

Çalışma İzni İçin Gerekli Belgeler

  • Başvuru formu, (Çalışacak olduğunuz şirketin adres bilgilerini gösteren harita, iş yerindeki konumunuz, şirketin neden yabancı işçiye ihtiyacı olduğunu belirten yazı ile birlikte.)
  • Pasaport fotokopisi. üzerinde işlem yapılmış tüm sayfalar imzalı olarak,
  • Daimi ikamet etmeyenler için geçerli göçmen olmayan vize, (Non-B , Non-O gibi)
  • Daimi ikamet edenler için, oturma izni ve oturduğunuz evin kayıtlı olduğu defter,
  • Eğitim niteliklerinizin özgeçmişini gösteren ingilizce yada Tayca diline tercüme edilmiş imzalı belge, (Resmi tercüme)
  • Sağlık raporu, (Fiziksel ve zihinsel sağlığınızın iyi olduğunu gösteren Tayland hastanelerinden alınmış, verem, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı, tüberküloz gibi hastalığınızın olmadığı gösteren, son 6 (altı) ay içerisinde alınmış olmalıdır.)
  • Fotoğraf 6 (altı) adet.
Eğer bir Tayland vatandaşı ile evli iseniz;
  • Evlilik cüzdanı,
  • Eşinizin kimlik kartı ve ev kaydı,
Şirket Hakkında istenen belgeler;
  • Şirketin Ticaret Sicil Dairesine kayıtlı olduğunu gösteren belge, müdür ya da müdürlerin ismi ve kayıtlı sermaye hakkında bilgiler,
  • Hissedarların listesi, (Ticaret Sicil Dairesi tarafından onaylı.)
  • Fabrika lisansı, (Varsa)
  • Vergi levhası,
  • Stopaj vergisi. ( Çalışma iznini yenileyenler için)
Şirket Gereksinimleri
  • Tayland sınırları içerisinde kayıtlı olması,
  • Vergi levhası ve KDV kaydının olması,
  • Yabancı çalıştırabilmek için en az 2.000.000 (2 milyon) baht ödenmiş sermayesi olmalı,
  • Çalışma izni başına ayrıyetten 4 (dört) Tayland vatandaşı çalışan olması gerekmektedir.